Wat geeft jouw leven zin?

Wat geeft jouw leven zin? “Zingeving heeft vooral te maken met ‘samen’, er niet alleen voor staan.” Carla van Weelie licht dit toe in haar video over zingeving.

Carla van Weelie en haar partner Tjeerd de Graaf trainen en coachen al jaren mensen die werken in de (palliatieve) zorg en bij patiëntenorganisaties. In mei 2019 werd totaal onverwacht uitgezaaide darmkanker bij Tjeerd geconstateerd. Na 2 operaties en een half jaar chemo zit hij in de onderhoudschemo-fase en leven ze van scan naar scan. Het einde-leven-scenario, waar ze dagelijks voor hun werk mee bezig zijn, kwam als een bom in hun persoonlijke leven. Wat ze mensen in trainingen leren, moeten ze dagelijks zelf ‘waarmaken’. De laatste 1,5 jaar heeft verdiept wat ze al wisten en leert hen steeds weer nieuwe kanten van afscheid, verlies en leven. Hun zoektocht naar ‘de zin van het leven met de dood voor ogen’ is terug te vinden in deze video.