Hoge score in onderzoek naar kwaliteit hospicewebsites

De website van het Willem de Boer Huis staat voorlopig op een gedeelde eerste plaats in het lopende onderzoek naar de kwaliteit van hospicewebsites. Er zijn 25 websites beoordeeld o.a. op uitstraling, functionaliteit en veiligheid.

Rob Bruntink, journalist, auteur en expert op het gebied van palliatieve zorg en Nadia Overman, marketingadviseur zijn samen een groot onderzoek gestart naar de kwaliteit van hospicewebsites. Het doel is de algehele kwaliteit van hospicewebsites te helpen verhogen. De website geeft doorgaans een getrouw beeld van de wijze waarop de levenseindezorg in de hospice wordt gegeven. Mensen kunnen door middel van de website zich bijvoorbeeld oriënteren op de sfeer, de inrichting en de organisatie.

We zijn trots dat onze site met een ‘8’ op een gedeelde eerste plaats van 25 beoordeelde hospicewebsites staat. Het is een voorlopige score omdat er nog meer websites worden bekeken in de komende maanden. De sites worden beoordeeld op: kwaliteit van de teksten (leesbaarheid), duidelijkheid van de structuur ((sub)menu) en de helderheid van de lay-out, de veiligheid van de website, de aanwezigheid van nieuws, het kleurgebruik en het gemak van de navigatie. Meer informatie over het Grote Hospicewebsite Onderzoek is te vinden op www.robbruntink.nl.

De hospice is telefonisch
dag en nacht bereikbaar.