Nieuw gezicht bij Hospice Hoogeveen

Esthervandijk1Mijn naam is Esther van Dijk, en vanaf 1 februari 2021 werk ik samen met Kristel Gorselink in de hospice in Hoogeveen.

Letterlijk sta ik met de voeten in de klei
Ik woon samen met mijn man Arnaud en kinderen Fleur en Bas buiten Marknesse in een zogenoemde tuinderswoning, waar we zowel letterlijk als figuurlijk met de voeten in de klei staan. We hebben al 10 jaar een eigen universeel autobedrijf in Marknesse.

Ervaringen in de zorg
Zelf heb ik op verschillende plaatsen gewerkt, altijd in de zorg. Ik ben gestart begin jaren negentig bij het toen nog grote Hendrik van Boeijenoord in Assen in de gehandicaptenzorg. Later ook in Hoogeveen in de nachtzorg, in de wijk Krakeel. Via nachtzorg in Meppel ben ik in 2014 beland bij Allerzorg, een landelijke thuiszorg organisatie waar ik coördinator werd van de palliatief terminale zorg. Een leerzame en uitdagende functie waar ik met een glimlach op terug kijk. Veel bijzondere mensen en families leren kennen en kunnen ondersteunen in het proces naar het sterven. Mijn werkgebied was ruim: Flevoland, een stukje Overijssel en de Veluwe. Vele kilometers in de auto en veel telefoontjes.

Op zoek naar een nieuwe uitdaging
Vanaf de zomer kwam de ambitie om iets minder kilometers te gaan maken en het verlangen om te werken in een hospice. Af en toe misschien wat hectisch maar dan wel onder 1 dak.

Hoe vul ik mijn vrije tijd in?
In mijn vrije tijd ga ik graag naar het theater en naar musicals, ook wandel ik graag. Ik ben hulp coach bij Fleur onze dochter, haar volleybalteam. Verder volg ik graag sport, zowel live als op tv en ik neem me vaak voor meer te gaan doen aan sport, meestal tevergeefs.

Ik kijk er naar uit om iedereen die een steentje bij draagt aan de hospice te leren kennen. Met open vizier ga ik proberen mijn weg hierin te vinden.

esthervandijk2