Hospice Hoogeveen vanaf maandag 21 juni weer open

Het einde van de verbouwing en renovatie is in zicht! In eerste instantie zouden we eind mei onze deuren weer openen, maar helaas was er een flinke tegenvaller met het dak. Het dak bleek in slechte staat te zijn en moest grondig worden aangepakt. Een domper voor ons allemaal dat we nog geen gasten konden ontvangen want geluidsoverlast en hospicezorg gaan gewoonweg niet samen. Maar nu is het zover, we kunnen weer open.

Wat is er allemaal gebeurd?
Er is een flinke ruimte aangebouwd zodat er nu voldoende bergruimte is voor al onze spullen. Hier zijn we erg blij mee, want de hospice had echt te weinig opslagruimte. Het duurt nog even voordat we echt gebruik kunnen maken van deze ruimte, maar we zien hiernaar uit dat het helemaal klaar zal zijn. Verder is onze wasruimte vergroot, zodat de vrijwilligers hier gemakkelijker hun werkzaamheden kunnen doen, een wens die wij al lang hadden. Het team van Icare heeft nu een eigen werkruimte waar zij hun spullen kwijt kunnen en rustig kunnen werken. In alle gastenkamers is een nieuwe vloer gelegd, muren en plafond zijn opnieuw geschilderd en er is een aantal nieuwe meubels aangeschaft, die na jarenlang intensief gebruik aan vervanging toe waren. Elke kamer heeft een eigen sfeer door de kleur die in de kamer is toegepast. Ook het kantoor van de coördinatoren is gerenoveerd en heeft nu een volwaardige overlegplek. Kortom we kunnen er met elkaar weer jaren tegenaan!

We zijn enorm trots hoe we met elkaar tijdens deze verbouwing goed samengewerkt hebben. Dit zijn geen dagelijkse werkzaamheden voor onze vrijwilligers, dus het was soms zoeken met elkaar en creatief zijn. Maar we hebben dit echt met elkaar gedaan. En laten we de bouwwerknemers niet vergeten die heel hard gewerkt hebben, ook met hoge temperaturen op het dak!

We zijn blij dat het einde in zicht is en we nu echt weer kunnen doen waar we met elkaar goed in zijn en wat we ook het liefste doen, nl: een warm en gastvrij huis bieden aan onze gasten en hun naasten!