Corona maatregelen

Coronamaatregelen per 19 december 2021

N.a.v. de persconferentie van 18 december willen we wederom jullie medewerking vragen om alle maatregelen te hanteren die kunnen voorkomen dat Covid19 besmettingen in de hospices plaats vinden. We doen het met elkaar, voor onze gasten. We willen met elkaar voorkomen dat een gast door een besmetting met Corona uitgeplaatst moet worden naar een Corona afdeling in een verpleeghuis.

De maatregelen op een rij:

Bezoekers op de kamer
·      Bij klachten blijf je thuis en laat je je testen.
·      Bezoekers moeten zich registreren. Dit kan genoteerd worden op een formulier op de kamer van de gast.
·      Ook het bezoek moet bij binnenkomst mondmasker IIR2 op en handen desinfecteren.
·      Het bezoek mag alleen het mondmasker af doen bij de gast op de kamer en alleen dan als de anderhalve meter is gewaarborgd.
·      Maximaal 2 bezoekers per dag waarbij de 1,5 meter afstand gewaarborgd moet zijn. Eerste contactpersoon is verantwoordelijk voor het verdelen van bezoek over de dag.
Het aantal van 2 bezoekers is exclusief partner en thuiswonende kinderen; net zoals thuis.
·      Maatwerk in de laatste dagen; in overleg met de coördinator

Bezoek in huiskamer/keuken
Terughoudend beleid. Koffie/thee wordt door de vrijwilligers op de kamers gebracht. Bezoek kan hiervoor bellen (oproepsysteem van de gast). In principe geen bezoek in de woonkamer/keuken. Maar als er even een praatje gemaakt wordt met een bezoeker op 1,5 meter is dat mogelijk maar draag wel een mondmasker.

Gasten in huiskamer/keuken
Gasten mogen zich wel begeven in de gang/woonkamer/keuken op 1,5 meter als ze geen bezoek hebben.
Gasten zijn uiteraard met inachtneming van de 1,5 meter welkom in de huiskamer.

Afbeelding1