workshop voor vrijwilligers en coordinatoren

Op dinsdag 2 mei bestond de stichting Vrijwilligers Terminale Zorg Drenthe 15 jaar.

In het kader van dit jubileum organiseerde deze stichting in oktober een workshop met lunch voor alle vrijwilligers en coördinatoren van de hospices in Drenthe .

Onderwerp van deze workshop was ‘ER ZIJN’,  de essentie van de werkzaamheden van vrijwilligers in de palliatieve terminale zorg.

17 oktober zijn wij met elkaar (vrijwilligers en coördinatoren) naar Dwingeloo gegaan. De workshop was zinvol. Met elkaar zijn we bezig geweest over “ER ZIJN”. We hebben nagedacht en gepraat over wat het eigenlijkvoor een ieder inhoudt en hoe wij daar in de hospice met elkaarvorm aan geven. Ook kregen we een model aangereikt dat ons helpt meer bewust te worden van de manier waarop wij bezig zijn. Hierdoor hopen we in de toekomst nog beter de ander nabij te kunnen zijn.