Koppelbed, een waardevolle aanwinst in de hospice

Schermafbeelding 2019 05 05 om 17.57.25Dankzij de Roparun heeft de hospice onlangs een koppelbed gekregen. Een koppelbed is een logeerbed dat een eenpersoons hoog-laag zorgbed in een handomdraai tot een volwaardig tweepersoonsbed maakt. Op deze manier is het mogelijk om wanneer een naaste van de gast ook in de hospice verblijft, fysiek dichtbij kan zijn. Bij het afscheidnemen is nabijheid belangrijker dan ooit. Net als thuis echt samen zijn, een hand kunnen vasthouden, vertrouwd en van grote waarde. Daarom zijn we heel blij met deze waardevolle aanwinst.

Roparun zet zich in voor koppelbedden in Drenthe en Steenwijkerland
De Roparun is een estafetteloop van meer dan 500 kilometer van Parijs en Hamburg naar Rotterdam om geld in te zamelen voor projecten die het leven van mensen met kanker kunnen veraangenamen. De vier deelnemende teams uit Drenthe willen dit jaar tijdens de 28 ste Roparun, met hun deelname aandacht vragen voor een specifiek doel van Roparun, namelijk koppelbedden voor meerdere zorginstellingen en hospices in Drenthe en Steenwijkerland. In de regio Drenthe-Steenwijkerland zijn maar liefst 29 koppelbedden toegezegd. Landelijk worden dit jaar meer 500 koppelbedden ter beschikking gesteld door de Roparun. Drenthe-Steenwijkerland is pilot regio voor de uitrol van de koppelbedden.

Roparun teams Drenthe.
In Drenthe doen vier teams mee aan Roparun. Te weten de PRA Health Sience uit Assen, De Drenthe Runners uit Hoogeveen, Team Sleen4life uit Sleen en de Turfrunners uit Dalen/Coevorden. Ieder team met 24 leden, waaronder de acht lopers(sters) zullen in het Pinksterweekend starten in Hamburg en finishen in Rotterdam. De teams organiseerden acties om geld op te halen voor de goede doelen van Roparun, zoals de koppelbedden voor de zorginstellingen en hospices. De Roparunteams die lopen vanuit Hamburg zijn op 1e Pinksterdag gedurende de middag onder andere aan te moedigen in doorkomstplek Dalen.