Theater congres “Later begint vandaag”

‘Later begint vandaag’ is een theateravond voor iedereen die werkzaam is in de Palliaiteve zorg en meer kennis en kunde wil hebben omtrent stervensbegeleiding. Door het congres te combineren met theater delen we prachtige verhalen, praktische vakkennis en ervaringen met een lach en een traan, dit met muzikale intermezzo’s.

Na het grote succes van afgelopen oktober met een uitverkochte theaterzaal in Nieuwegein, gaat het theatercongres dit jaar verder het land in. ‘Later begint vandaag’ is de vijfde editie van Palliatief in Balans en zet daarmee palliatieve zorg steeds steviger op de kaart. Dit voorjaar vindt het vernieuwde theatercongres met nieuwe sprekers plaats in maar liefst twee steden: Assen en Hengelo (OV).

Verpleegkundigen Margreet Boekhold, Anita Siegers en Geanne Maarsingh willen palliatieve zorg meer bespreekbaar maken, en dát op een laagdrempelige en toegankelijke wijze. Met dit bijzondere theatercongres geven zij zorgverleners meer houvast over het dragelijker maken van stervensbegeleiding. Voor de cliënt én voor zichzelf.

Voor wie?
Iedereen die te maken heeft met palliatieve zorg is van harte welkom. Van mantelzorgers en vrijwilligers tot (wijk)verpleegkundigen, (huis)artsen, apothekers en hulpverleners zorg en welzijn.

Het theatercongres vindt plaats op:
- Dinsdag 21 april in cultuurcentrum De Nieuwe Kolk te Assen bestel tickets
- Dinsdag 26 mei in de Schouwburg Hengelo te Hengelo (OV) bestel tickets

Over de sprekers
Sprekers zijn journalist Rob Bruntink, longarts Sander de Hosson en expert verliesverwerking Manu Keirse.

Jos de Blok is oprichter en directeur van Buurtzorg Nederland en heeft een unieke visie op het organiseren en uitvoeren van zorgverlening. Met Buurtzorg Nederland heeft hij voor een grote vernieuwing in de gezondheidszorg geleverd, waar managementlagen niet aan de orde zijn.

Rob Bruntink is onder andere hoofdredacteur van de veelal bekende tijdschriften over palliatieve zorg: Pallium en Pal voor u. Daarnaast is Rob auteur van een aantal interessante boektitels, columns en blogs over verschillende thema’s rondom palliatieve zorg. Dit wordt onder andere gepubliceerd in opinieartikelen in landelijke media (NRC, Volkskrant, Trouw, Nederlands Dagblad). Zijn kennis deelt hij regelmatig middels congressen of lezingen over thema’s als palliatieve sedatie, afscheid nemen, hospicezorg etc.

Sander de Hosson is longarts in het Wilhelmina Ziekenhuis te Assen en is opgeleid in het Martiniziekenhuis in Groningen. Hij is allround longarts, maar heeft een enorme compassie en inzet voor de palliatieve zorg. Voor het Dagblad van het Noorden verzorgde hij enkele jaren een column, waarin hij zijn ervaringen in de palliatieve zorg deelt. In 2018 publiceerde de Hosson het boek “Slotcouplet”; een bundeling van alle columns.

Prof. dr. em. Manu Keirse (73) is klinisch pyscholoog, rouwdeskundige en doctor in de geneeskunde. Inmiddels is hij in zowel in België als Nederland bekend. Als expert op gebied van rouwverwerking, palliatieve zorg en patiëntenbegeleiding maakt prof. Keirse onderwerpen als verlies van gezondheid, het leven en verlies van een dierbare bespreekbaar. Daarbij wordt de koppeling gemaakt welke rol je als zorgmedewerker hierin kan innemen. Het thema van dit congres is vernoemd naar één van de vele boeken die door hem zijn geschreven: “Later begint vandaag".

Zie voor meer info: https://palliatiefinbalans”.

Om te voorkomen dat we onze gasten en elkaar in de Hospice Hoogeveen besmetten met het corona virus is het belangrijk dat iedereen die binnenkomt, zich aan afspraken houdt en de nodige hygiënische maatregelen treft.

LEES HIER DE INFORMATIE