balk
foto5

Vrijwilligers

Binnen onze hospice in Hoogeveen zijn vrijwilligers onmisbaar. Het grootste deel van onze vrijwilligers bestaat uit zorgvrijwilligers. Zij vallen onder de verantwoording van Acanthis. Daarnaast zijn er kook- tuin- klus-, ICT- en bloemenvrijwilligers die organisatorisch gezien verbonden zijn met het hospice bestuur (bestuursvrijwilligers). Allen zetten zich met hart en ziel voor de hospice.

Zorgvrijwilligers
Hun liefdevolle zorg en 'er zijn voor de gast' zijn van onschatbare waarde. Door hen ontstaat er een sfeer van huiselijkheid, rust, veiligheid en warmte die zo kenmerkend is voor onze hospice. Onze vrijwilligers die uit Hoogeveen en uit de regio midden en zuidwest Drenthe komen, richten zich allereerst op dat wat nodig is voor onze gasten en hun familie. Zij ondersteunen bij de lichamelijke verzorging en bij het eten en drinken. Zij geven een luisterend oor en als iemand dat wenst geven zij complementaire zorg zoals een hand- of voetmassage. Ook lezen ze voor, luisteren ze samen met u naar muziek of maken ze met u een wandeling. Daarnaast zijn de zorgvrijwilligers er voor familie en naasten en bieden ze troost wanneer dat nodig is.

Zorgvrijwilliger worden?
Zonder onze zorgvrijwilligers zou de hospice niet kunnen functioneren. Daarom zijn wij altijd op zoek naar enthousiaste mensen. Een speciale vooropleiding of werkervaring is niet vereist. Wel de juiste motivatie en de bereidheid om trainingen en cursussen te volgen. We vragen een inzetbaarheid van minimaal twee dagdelen van vier uur per week en één dagdeel in het weekend per vier weken. Voordat u als zorgvrijwilliger gaat werken, volgt u een meerdaagse training. Hierin komen allerlei onderwerpen aan bod die belangrijk zijn voor het werk in een hospice. Als u belangstelling heeft om ons team te versterken, neemt u dan contact met ons op. Een van de coördinatoren maakt dan graag een afspraak voor een kennismakingsgesprek.

Bestuur vrijwilliger worden?
Een paar extra helpende handen in de tuin, in de keuken of met het klussen zijn altijd welkom. Als u belangstelling heeft om iets te doen in de hospice, neemt u dan contact met ons op. Iemand van het bestuur en/of een van de coördinatoren maakt dan graag een afspraak met u voor een kennismakingsgesprek.

 

 


knop vrienden

Willem de Boer Huis
Hospice Hoogeveen
Duymaer van Twistweg 2
7909 CB Hoogeveen

Telefoon: 0528 - 33 16 52
(dag en nacht bereikbaar)
info@hospicehoogeveen.nl
www.hospicehoogeveen.nl


Facebook